Balkon3
Më tepër informata për

Balkon3

Hidhni një sy në oborrin e fqinjit, dilni në Balkon!

E shkruar nga

Balkon3:

Takim me personazhin nga Athina nga romanet me detektivë dhe udhëtimi I tij në Stamboll

Takim me personazhin nga Athina nga romanet me detektivë dhe udhëtimi I tij në Stamboll

Inspektori Kostas Haritos është një polic ters dhe I moshës së mesme I cili jeton në një apartament të vogël në Athinë. Lufton me raste të rënda të vrasjeve në botën e errët urbane. Inspektori... Kush është kjo grua? Pse vret?
Dy lloje të mezeve nga kuzhina greke

Dy lloje të mezeve nga kuzhina greke

Ushqime të llojllojshme dhe të lehta, konsumohen gjatë 50 ditëve të Agjërimit të Madh para Pashkëve. Më të mirat prej tyre tradicionalisht përgatiten për piknikun e të Hënës së Pastër me të cilin edhe fillon... Ju dëshirojmë agjërim të lehtë
Gjithçka për tiropita: Ushqimi I preferuar në Greqi

Gjithçka për tiropita: Ushqimi I preferuar në Greqi

Të njohur për tejkalimin e mëngjesit, grekët fillojnë të shqetësohen për konsumimin e ushqimit në mëngjesin e vonshëm, kur vjen koha për “dekatiano”  apo “ mëngjes (uzinë) në ora 10”. Ky ushqim shpesh përbëhet nga... Thjeshtë pyetni vendasit
Gjashtë këshilla për promovim të turizmit lokal në Ballkan

Gjashtë këshilla për promovim të turizmit lokal në Ballkan

Nëse pyesni cilindo kryetar komune në rajon për strategjitë rreth zhvillimit lokal çdonjëri prej tyre do të theksoj rëndësinë e turizmit. Pothuajse të gjitha komunat në rajon, urbane dhe rurale, turizmin e kanë në krye... Mos u merrni me projekte të shtrenjta
Festa e karnavaleve në Greqi: Zgarë të enjten!

Festa e karnavaleve në Greqi: Zgarë të enjten!

Në gjithë Greqinë ekziston numër i madh i traditave dhe festimeve të karnavaleve gjatë këtyre tre javëve të cilat dallohen në bazë të regjioneve, qyteteve, madje ka dallime edhe nga fshati në fshat. Por një... Të mos kuptojnë vegjetarianët
Byrek dhe simite të gatuara në kuzhinën tuaj

Byrek dhe simite të gatuara në kuzhinën tuaj

Duke jetuar larg Turqisë, më mungojnë shumë disa nga ushqimet e kuzhinës turke e në veçanti të ashtuquajturat ushqime rruge, ashtu siç u mungojnë ushqimet e shtëpisë shumë të tjerëve që jetojnë larg atdheut. Kur...
Udhëtim dimëror në stilin Antep

Udhëtim dimëror në stilin Antep

Kujtimet e mia për Gaziantep janë të mjegulluara disi pasi herën e fundit e kam vizituar këtë qytet në një udhëtim zyrtar para dhjetë vitesh. Ajo që më ka mbetur në kujtesë është legjenda arkeologjike... Kafe, bakllava dhe muzetë
Predrag Luciq dh Boris Dezhulloviq – Meloditë e komës dhe tregtisë

Predrag Luciq dh Boris Dezhulloviq – Meloditë e komës dhe tregtisë

Vështir se diçka më të madhe se gjilpëra mund të mblidhte kafeneja e Zagrebit “ No sikiriki”, ku një të shtune mbrëma u mblodhën më shumë se 100 persona, të etur të dëgjojnë “ Meloditë... Meloditë e komës dhe tregtisë
Lakrori i Malishevisë

Lakrori i Malishevisë

Në pjesën lindore të Maqedonisë, në Malishevën e bukur përgatiten ushqimet më të mira maqedonase. Të shkruara apo të mbajtura mend nga goja e gjysheve dhe stërgjysheve, amviset e reja po i rinovojnë recetat e...
Teatri është ura ime mes Shkupit dhe Stambollit

Teatri është ura ime mes Shkupit dhe Stambollit

Nëse i hidhni  një sy listës së aktorëve që luajnë në shfaqjet e teatrit turk  nga Shkupi,  në moment një emër do t’ju befasoj. Mes gjithë emrave e mbiemrave, emri Biljana Jovanovska sigurisht që është...