Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Струмица

Здрава река носи здрав живот – Време е за акција против поплавите!

УНДП почна проект за обновување на сливот на реката Струмица – Време е да се делува сега за да се намали ризикот од поплавите и загадувањето! Проектот за управување на сливот со реката Струмица ќе... Заштита на населението од поплави и загадување

Малиот Пако де Лусија од Струмица ја освојува Европа

Ова е приказна за еден гитарски „десперадо“ од Струмица. Стојан Стојанов иако има само 12 години, со својата гитара се има искачено на тронот на голем број престижни европски натпревари. Со само неколку години музичко...
Карневалско лудило во Струмица (фото)

Карневалско лудило во Струмица (фото)

Струмица како Рио. Карневалското лудило вечерва кулминираше. Илјадници маски продефилираа низ струмичките улици. Космонаути, животни, историски личности, локални и светски политичари се само дел од карневалското шаренило од маски. Струмица ќе биде будна цела вечер....
Нераскажаната приказна за грабнувањето на Мис Стон

Нераскажаната приказна за грабнувањето на Мис Стон

Во прегратките на питомата Беласица и студениот Огражден, струмичкиот крај на тромеѓето на Македонија, Грција и Бугарија, е изобилие од богатства. Богат со историја, недопрена природа, кристално бистра изворска вода, колоритен карневал, румен домат и...