Водич низ СКОПЈЕ

IMG_56441

Мустафа-пашината џамија, изградена во последната деценија од 15-от век од Мустафа паша, е еден од најубавите споменици изградени во Скопје за време на турското владеење

Коментари

Автор:Други текстови од истиот автор: