Гари – заборавена и повторно откриена убавина

Бисер на мијачкиот крај.. Недопрена убавина на природата која те тера да се замислиш и да не можеш да решиш во кое годишно време е поубава.. Во ваков планински предел токму како грозд,  под планината Стогово е распослано мијачкото село Гари. Сега е помало од некогаш, но зрачи со историја. Куќи изградени во стар стил, … Continue reading Гари – заборавена и повторно откриена убавина