Водич низ СКОПЈЕ

Да ти нацртам: Што е ПАТРИОТ?

Патриот е некој што ја носи државата на себе. Или во себе. Или двете? Можеби нешто трето? За да дознаеме, го направивме квизот „Што има под знамето“. Ексклузивно, тројца доброволци што ја носат државата на себе, се пријавија за да ни дозволат да ѕирнеме што има под нивното знаме. Еве што успеавме да забележиме откако тие ги поткренаа своите знамиња, само за нас и за вас.

Не е патриот оној што има поголемо знаме на ретровизорот, туку оној што ги фрла отпадоците во канта за ѓубре.

За патриотизмот, сепак е важно што има под знамето.

Коментари